Ne në të vërtet nuk dimë gjë në lidhje me arkeologjinë dhe historinë por dim një gjë që disa stdent të drejtimit të arkeologjisë kan filluar në ridërtim të kalas që është pjesë e shekullot 13dhjet dhe gjysma e saj veç që është rënuar.

Projekti i filluar nga: Michel Guyot and Maryline Martin started Guedelon Castle në vitin 1997 ka bërë që më shum se 50 veta të marin pjesë në re konstruktim të kalasë dhe kan vizituar mbi 300 mijë turist mbrenda 2 viteve to hapes së kalasë e rekonstruktuar.

Më shumë info: guedelon.fr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here