Më pak se 1% e fëmijëve ushtrojnë sa duhet fizikisht

9

Sipas një hulumtimi të fundit, më pak se 1% e parashkollorëve ushtrojnë në sasinë duhur e që do t’iu ndihmonte që ta shmangin trashësinë në vitet e vonshme.
Studimi nga Spitali i Fëmijëve në Cincinnati ka vlerësuar 400 fëmijë parashkollorë përgjatë një periudhe 24 orëshe.

Nga ky studim u gjet që 99% e këtyre fëmijëve nuk ushtronin mjaftueshëm fizikisht.

Reklama

Shprehitë e ushtrimeve që fëmijët i zhvillojnë si parashkollorë kanë ndikim në shanset e zhvillimit të hipertensionit, diabetit të tipit 2 dhe abonormaliteteve kardiovaskulare tek ta.

Hulumtuesit thanë që raporti i tyre e përforcon nevojën e dëshpëruar për të implmenetuar masa të uljes së obeziteitt të fëmijëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Çdo klikim / vizitë e juaj tek raklamat do të ndihmoj në mirmbajtjen e faqes, ju faleminderojm për mirëkuptimin.